Paloittelumurhaaja valitti housuissa hikoilusta ja hävisi – talousrikosvyyhti pian syyttäjällä

Liikekumppaninsa paloittelumurhasta ja lukuisista talousrikoksista tuomitun Markus Pöngän tuoreimmat rikosepäilyt ovat siirtymässä syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon. Keskusrikospoliisin (krp) suorittamassa esitutkinnassa Pönkää on epäilty muun muassa törkeistä maksuvälinepetoksista. Pöngän on epäilty saaneen haltuunsa lukuisia American Expressin luottokortteja sekä käyttäneen niitä ainakin noin 120 000 euron arvosta. Pöngältä takavarikoidusta tietokoneesta on löytynyt huomattava määrä erilaisia henkilötietoja. Koneelta löytyneiden korttipohjien ja kuvien sekä korttitulostimen perusteella poliisi on epäillyt Pöngän tehneen tai teettäneen lomakkeita, joiden perusteella rikoksessa käytetyt maksuvälineet on valmistettu. Koneelta on löytynyt myös useita käyttäjätunnuksia ja salasanoja erilaisiin käyttäjätileihin, kuten eri henkilöllisyyksille luoduille sähköpostitileille ja Bitcoin-lompakkoihin, sekä tietoja Pöngän perustamista yrityksistä ja niille avatuista pankkitileistä.

Lue koko uutinen Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset https://ift.tt/2nw8HYP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *