Category Archives: Bittikolikko

Bitcoin hurjassa nousussa viime viikot -suomalainen media vaikenee

Bittikolikon lukijat ovat varmasti huomanneet, miten tänne automatiikalla kerätyt artikkelit bitcoiniin liittyen ovat lähes poikkeuksetta jollain tapaa negatiivisia. Ei tule yllätyksenä, että samat mediat ovat toistaiseksi olleet hiiren hiljaa bitcoinin räjähdysmäistä arvonnoususta viime viikkoina. Hinta ylitti tänään 700 dollaria ensimmäisen kerran vuosiin. Onko suomalaisten mediatalojen omistajilla bitcoinien hankkiminen vielä kesken, kun hyviä uutisia ei haluta tuoda esiin?

Bitcoinista maailman kuudenneksi suuri reservivaluutta vuoteen 2030 mennessä

CNBC:n uutisen mukaan Iso-britannialainen tutkimusyhtiö arvelee että bitcoinista on tulossa maailman kuudenneksi suurin reservivaluutta vuoteen 2030 mennessä. Tutkimus perustuu virtuaalivaluutan parissa työskentelevien toimijoiden haastatteluihin. Tällaisia artikkeleita lukiessaan ei voi kuin hämmästellä, miten suuren matkan bitcoin on kulkenut muutamassa vuodessa. Se on muuttunut nörttien leikkirahasta keskuspankkien vakavasti ottamaksi ilmiöksi. Reservivaluutta-asema ei ole lainkaan kaukaa haettu ottaen huomioon bitcoiniin sisäänrakennetun luotettavuuden; järjestelmän muuntelu tai huijaaminen on osoittanut toistaiseksi mahdottomaksi. Bitcoinin reskontra on maailman luotettavin sellainen ja totuudella on valtavasti arvoa maailmassamme. Ei siis ole ihme, että hinnalla tuntuu olevan tällä hetkellä hurjaa nousupainetta.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin:

http://www.cnbc.com/2015/11/03/bitcoin-to-be-6th-largest-reserve-currency-by-2030-research.html

Bitcoinin arvo nosteessa

Bitcoin saattaa olla tekemässä jälleen suuria liikkeitä: sen arvo on kasvanut tasaisesti koko lokakuun ajan alkaen noin 230 dollarista päätyen tämänhetkiseen 325 dollarin arvoon. Erityisesti Kiinan suunnalta on nähty voimakasta kysyntää, joka on murskannut myyntiseinät viime päivinä. Hintaan on saattanut vaikuttaa kiinalaisten tiukkenevat pääomakontrollit, epävarma globaali taloustilanne ja myönteinen EU-päätös bitcoinin arvonlisäveron suhteen.