Monthly Archives: October 2018

Oletko saanut tämän karmivan kiristysviestin: Lähettäjä väittää, että hänellä on videomateriaalia siitä, kun kävit aikuisviihdesivustolla – Jo yli 200 uhria

Poliisi tutkii tapauksia. Keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskus tiedottaa, että poliisille on tehty Suomessa jo yli 200 ilmoitusta sähköpostikiristyksistä. Sähköpostiviesteissä on väitetty, että lähettäjällä on hallussaan arkaluontoista video- tai kuvamateriaalia, jota tietokoneen kamera on tallentanut aikuisviihdesivustolla vierailun aikana. Viesteissä on väitetty, että saajan tulee maksaa tietty summa lähettäjän ilmoittamalle bitcoin-tilille, jotta materiaalia ei levitettäisi.

Lue koko uutinen Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset https://ift.tt/2Es0Wur

Suomalaissijoittajalta 21 miljoonaa euroa huijannut Bitcoin-liikemies pidätettiin – palasi rikospaikalle

Miljoonakavalluksen pääepäilty on pidätetty Thaimaassa. Suomalaisen Aarni Saarimaa -bitcoinkavalluksen pääepäilty on otettu kiinni Thaimaassa tämän palattua maahan Yhdysvalloista, Bangkok Post -lehti kertoo. Kavaltajat houkuttelivat Saarimaata sijoittamaan osakkeisiin ja dragoncoin-kryptovaluuttaan. Sijoituksilla ei kuitenkaan ollut mitään arvoa, vaan 21 miljoonan euron arvoinen bitcoinkasa haihtui ilmaan.

Lue koko uutinen Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset https://ift.tt/2IY72S8

Bitcoin-bugista syntyi näppärä rikos – hakkerit loivat tyhjästä 235 miljoonaa kryptorahaa

Bitcoinin toiminnalle keskeisestä ohjelmistosta löytyi vakava haavoittuvuus, jolla voi olla pahoja seurauksia. Koska ohjelmistoa käytetään myös muissa kryptovaluutoissa, myös ne ovat bugille haavoittuvaisia. Hakkerit iskivätkin pigeoncoin-kryptorahaan ja monistivat niitä 15 000 dollarin edestä.

Lue lisää tivi https://ift.tt/2RsYO8v